"Met mijn schilderijen wil ik jou jouw inner world leren kennen. Met de schilderijen die binnen komen, de kleuren die je mag zien mag jij steeds meer helen".

Maaike Anne Maria

Helende Kunst

De helende kracht van kunst ervaar ik regelmatig in het dagelijks leven. De feminin en masculine energy komen in mijn schilderijen bij elkaar. In deze tijd waarin de wereld snel aan het veranderen is, waarin de man en vrouw steeds meer in balans komen ben ik blij dat ik dit werk mag maken.

Ik ben dan ook diep onder de indruk als mensen zich herkennen in mijn schilderijen, ontroert, blij of geraakt worden. Ik geloof dat kunst energie met zich meebrengt die magisch kan zijn.

Ik schilder laag over laag met olie verf. Vele kleuren vermengen zich op het doek waardoor het schilderij zowel zacht als krachtig is. Ik leg mijn liefde en energie in de doeken en raak zo de ziel van de mensen die het mogen zien. Ik geloof in de kracht van een schilderij, de kracht en liefde die jij ook weer bij jezelf mag vinden.

Zolang ik me kan herinneren is creativiteit wat mij blij maakt. Ontwerpen, styleren, schilderen. Waar ik me de laatste jaren heel erg in heb verdiept is persoonlijke ontwikkeling. Een verzameling aan boeken ligt in ons huis en ik ben nog niet uitgelezen en geluisterd.

Een inspiratiebron voor de schilderijen die ik maak. De kracht, de liefde die we als mens mogen ervaren.

Samen met mijn man Jan hebben we het Rusttheater waar we een plek faciliteren voor persoonlijke ontwikkeling en heling. Een plek vol inspiratie voor mij.
Dankbaar ben ik dat we dit samen mogen doen en ook onze 4 prachtige kinderen hierin mee mogen nemen. 

Helende Kunst Maaike Anne Maria Webshop Eternal Smile
Ik schilder onder de naam Maaike Anne Maria. De naam die ik van mijn ouders heb gekregen, waar een deel van mijn geschiedenis in zit welke ook ik in het heden mag helen, waar mijn kracht zit en mijn kwetsbaarheid. Ik ben dankbaar dat ik deze namen mag dragen. 
Maaike Steggink - Intuïtieve kunst

Biografie

Maaike werd in 1985 geboren in het Twentse Reutum en opgevoed door ouders die beide creatief zijn. Toen ze opgroeide, hield Maaike ervan om creatief bezig te zijn, kaarten van theezakjes werden er veel gemaakt. Op de middelbare school had ze het voor het extra vak tekenen gekozen. Dit was haar lievelingsuur op school. Heerlijk tekenen en schilderen, haar hoofd was dan helemaal leeg.

Maaike ging studeren aan de PABO in Hengelo en werd lerares. Ze heeft een aantal jaar les gegeven aan verschillende scholen en groepen.

Ze kreeg 4 kinderen in een korte periode en had een impact op haar en waardoor ze zichzelf steeds beter leerde kennen in pieken en dalen.

De zwangerschappen zetten iets in haar aan, ze ging boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze zag waar haar kracht lag. Ze ging uit het onderwijs en kwam bij in het bedrijf van haar man. Eerst administratie maar langzaam werd duidelijk dat creativiteit echt bij haar paste waardoor ze haar oude passie van de Middelbare school weer oppakte.

Samen met haar man maakten ze vele stappen in het proces om jezelf steeds beter te leren kennen. Afscheid nemen van meerdere bedrijven en het opzetten van het bedrijf welke bij hun past; het Rusttheater. Een bron van inspiratie voor Maaike. In haar kunst kan ze haar rust vinden en ruimte voor zichzelf. Samen met haar echtgenoot en vier prachtige kinderen woont Maaike in het Twentse Reutum.

mijn Aanbod

#01

Meesterwerk

Wil jij een origineel meesterwerk in jouw huis of op jouw werkplek wat jou mag inspireren, jou elke dag raakt en waar jij energie van krijgt?

#02

Afdruk op kaarten

Een meesterstuk is vaak een aanschaf waar je iets langer over moet nadenken, wie weet is een afdruk op kaart dan iets voor jou.

#03

Home art

Waar ik ook erg blij van wordt is om met jou mee te kijken in jouw huis, om tips te geven over de styling waardoor jouw huis nog meer jouw huis wordt. 

#04

Body art

Een bijzondere ervaring waarin jij jouw lichaam helemaal mag omarmen! Ik begeleid jou deze dag waarin je jouw lichaam mag laten beschilderen naar een voorbeeld van een mijn geselecteerde schilderijen. Na afloop maak ik foto’s van jouw beschilderde lichaam waarmee je altijd terug kan kijken naar dit bijzondere moment.