Maaike Anne Maria

Maaike Steggink - Intuïtieve kunst

Biografie

Mijn naam is Maaike (1985) en maak mijn werk onder mijn doopnamen, Maaike Anne Maria. Ik ben blij met deze namen, die onderdeel zijn van mijn roots.

Maria Magdalena
Ik ben een enorm bewonderaar van Maria van Magdalena. Haar kracht, haar liefde, haar bewogen leven, dat raakt me. Ik volg en lees veel van en over haar. Voel me verbonden met de energie van Maria van Magdalena in deze eeuw.
Ik schilder ook veel over haar thema’s en haar zelf, in verschillende gedaantes.

Stijl
Ik schilder graag iconisch. Een emotie of gevoel vangen in een blik. Dat is een proces van schilderen, kijken, afstand nemen en weer schilderen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om abstract werk te maken.

Wie ben ik
Sinds ik me kan herinneren is creativiteit in mijn leven, als kind al uren bezig zijn, knippen plakken, kleuren, de tijd vloog voorbij. IJverig als ik was.
Opgegroeid in een klein boerendorpje welke best geconditioneerd is heb ik na de middelbare school mijn Pabo diploma gehaald en heb jaren lesgegeven aan het basisonderwijs. Maar toch iedere keer was de drang er om te schilderen, de expressie, de wil, de passie en ik deed het ertussendoor. Ik ben getrouwd met mijn grote liefde Jan en trotse mama van vier prachtige kinderen.

Jaren heb ik mijn man geholpen met zijn verschillende bedrijven, en ons bedrijf het Rusttheater, allerlei taken, maar steeds was het er weer… De drang om te schilderen, nu anno 2024 heb ik gekozen voor mezelf en om me volledig op het schilderen te focussen. Ik heb de keuze gemaakt, en ik mag vaker ja zeggen tegen nee. Heerlijk. Zo wil ik schilderen, onbevangen, met liefde naar het doek.

Want lieve mensen
“We kunnen de wereld afreizen op zoek naar schoonheid, maar we moeten haar in ons dragen om haar te kunnen vinden”.
– Ralph Waldo Emerso 

De kracht van kunst

Welkom op mijn artistieke reis, waarin ik de diepten van het menselijk bestaan verken door middel van mijn schilderkunst. Mijn naam is Maaike Anne Maria, en ik nodig je uit om de wereld van mijn creativiteit te betreden, geïnspireerd door de tijdloze figuur van Maria Magdalena.

In mijn schilderijen vind je emotie en betekenis terug, als een ode aan de kracht en de zachtheid die inherent zijn aan ons bestaan. Mijn schilderijen zijn meer dan alleen visuele kunstwerken; ze zijn poorten naar de ziel, waarin de kijker wordt uitgenodigd om hun eigen innerlijke landschap te verkennen.

Maria Magdalena, als symbool van vrouwelijke wijsheid en kracht, inspireert mijn werk en weeft zich door mijn composities heen, als een roep om de verborgen aspecten van het zelf te omarmen. Door de dans tussen mannelijke en vrouwelijke energieën te verkennen, breng ik harmonie en balans in mijn kunst, waardoor een resonantie ontstaat bij degenen die mijn schilderijen ervaren.

Ik geloof dat kunst de kracht heeft om de ziel te raken, om diep in ons wezen te reiken en een innerlijke verschuiving teweeg kan brengen. Daarom nodig ik je uit om mijn galerij te verkennen en je te laten onderdompelen in de verhalen die mijn schilderijen vertellen. Laat mijn kunst je hart openen en jouw geest verrijken, terwijl we samen de reis van zelfontdekking en spirituele groei omarmen. Welkom in mijn wereld van kleur, emotie en betekenis. 

Helende Kunst Maaike Anne Maria Webshop Eternal Smile